Cipurile de la Intel au dominat era calculatorului, dar dacă ne referim la era post-PC, dominată de telefoanele inteligente și tablete, compania este mai mult decât un concurent absent de pe piață.
Dar marți, 11.01.2012, la Consumer Electronics Show din Las Vegas, președintele companiei Paul Otellini a precizat că Intel va deveni un jucător important în era post-PC demonstrând asta imediat.
Otellini a anunțat că Intel a încheiat contracte cu Lenovo și Motorola, companii care vor integra procesoarele Intel pentru prima dată în cursul acestui an. Iar împreună cu câțiva colegi a arătat publicului o varietate de terminale mobile care vor putea concura cu tabletele de la Apple.
”Ridicăm ștacheta fiecărui dispozitiv de pe piață. Aceasta este direcția spre care trebuie să ne îndreptăm.”, a precizat Otellini în discursul său. ”Suntem încântați pentru că putem contribui la crearea viitoarelor terminale mobile”.
Directorul executiv a companiei Lenovo, Liu Jun, a urcat pe scenă alături de Otellini și a precizat că vor începe livrarea de telefoane inteligente cu procesor Intel și sistem de operare Android în al doilea trimestru al acestui an în China. De asemenea, președintele Motorola Mobility, Sanjay Jha, a anunțat că a Motorola a semnat un contract pe câțiva ani cu Intel pentru a putea integra cipurile Intel în diverse terminale mobile, primul fiind planificat să intre pe piață în a doua jumătate a acestui an.
Anunțurile făcute pot reprezenta o realizare mare pentru Intel. Compania lucrează de ani buni la dezvoltarea de cipuri pentru telefoanele inteligente dar până acum nu a fost nimeni interesat de integrarea lor în terminale mobile. Cipurile făcute până acum nu au fost bine primite deoarece erau mari consumătoare de energie și nu erau considerate potrivite pentru terminale mobile.
Până în prezent, telefoanele inteligente și tabletele erau dominate de cipuri proiectate de ARM și fabricate de companii precum Qualcomm și Texas Instruments. Intel a anunțat în trecut parteneri colaboratori, precum Nokia și LG, dar fără un rezultat concret.
Dar Otellini a argumentat că asemenea probleme sunt de domeniul trecutului. El împreună cu un coleg au prezentat un prototip de telefon inteligent (modelul smartphone Lenovo K800) care folosește cel mai recent cip pentru telefoane mobile, demonstrația constând în încărcarea rapidă de pagini de internet și rularea de clipuri video de înaltă definiție.
Otellini a spus că telefonul prototip, care rulează Android, nu numai că surclasează telefoanele cu cipuri proiectate de competitorul ARM dar oferă și o mai bună durată de viață a bateriei: până la 8 ore de convorbiri și 14 zile în mod de veghe, între 2 încărcări.
”Doar ce am început să aplicăm tehnologia noastră terminalelor mobile”, a spus el.
Mai jos puteți urmări prezentarea. Discursul lui Paul Otellini începe de la minutul 7.
Mai jos puteți urmări prezentarea. Discursul lui Paul Otellini începe de la minutul 7.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu