Nimbuzz 2.0.3 - messenger și apeluri gratuite

Nimbuzz este o aplicație care oferă servicii de mesagerie care combină transmiterea de mesaje instante și VoIP (Voice over Internet Protocol - apeluri vocale). Este disponibilă pentru peste 1000 de terminale mobile care rulează Java, Symbian, iPhone O.S., Android O.S. și peste 20 de modele Blackberry. În continuare se va face referire la versiunea disponibilă pentru Symbian. Celelalte versiuni sunt asemanătoare însă cu câteva facilități în plus sau în minus în funcție de capabilitățile platformei și a telefonului.

Nimbuzz suportă următoarele servicii de mesagerie: Skype, Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger, ICQ, Google Talk, AIM, GaduGadu, XMPP, studiVZ / meinVZ, Giovani, Hyves, Jabber, Facebook și MySpace.

Interfața aplicației este compusă din mai 5 taburi principale:
  1. în primul tab sunt  afișate toate contactele adăugate în urma activării serviciilor de mesagerie. Acestea pot fi sortate după nume sau după comunitatea din care provin (Skype, Yahoo, AIM, etc.). De asemenea, utilizatorul are posibilitatea de a adăuga contacte noi, de a afișa sau nu contactele offline si de a vizualiza contactele doar din anumite grupuri. În caz ca sunt prea multe contacte afișate și e greu de găsit un contact anume, se poate folosi și funcția de căutare din partea de jos a ecranului. În urma selectării unui contact apar următoarele opțiuni: 
    • Chat - pornirea unei conversații cu contactul selectat.
    • Call - apelarea contactului selectat.
    • Send - trimiterea unui fișier salvat în telefon sau capturarea unei imagini pe moment și trimiterea ei.
  2. în acest tab sunt afișate listele de conversații (cele private și cele de pe camerele de chat la care s-a conectat recent utilizatorul).
  3.  în tabul 3 sunt afișate toate contactele din agenda telefonului. Acestea pot fi apelate prin intermediul rețelei GSM fiind taxate normal sau pot fi apelate prin intermediul unui cont SIP (Session Initiation Protocol): A1, MWEB, Vyke, Sipgate, Gizmo5, Tpad, TerraSip, GLOBAL TELELINKS, Skytel Srbjia, XeloQ, ApnaTeleLink, Adepto Telecom, VoIP HIT, Voiceglobe sau altul. Apelurile prin SIP folosesc internetul și sunt taxate în funcție de planurile tarifare stabilite de fiecare provider SIP.
  4.  în tabul 3 sunt afișate niște comenzi rapide pentru crearea unui mesaj nou, trimiterea unui fișier sau capturarea unei fotografii. De asemenea, se poate vedea și un istoric al mesajelor, fișierelor trimise și primite, precum și accesarea Galeriei online.
Setările generale ale aplicației:
  • Communities - de aici se adaugă și se configurează un nou serviciu de mesagerie (Skype, Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger, ICQ, Google Talk, AIM, GaduGadu, XMPP, studiVZ / meinVZ, Giovani, Hyves, Jabber, Facebook sau MySpace).
  • SIP accounts - de aici se configurează un nou cont SIP pentru efectuare de apeluri. 
  • Connection -  de aici se modifică anumite setări relative la conexiunea de internet folosită de către aplicație (alegerea unei conexiuni, setarea unei conexiuni implicite, utilizarea sau nu a retelor wireless atunci când sunt disponibile, afișarea / descărcarea sau nu a avatarelor).
  • Calls - de aici se setează providerul prin care se fac apelurile precum și tipul de apel.
  • My account -  de aici se modifică detaliile contului Nimbuzz (țara, numărul de telefon, adresa de e-mail), precum și cine poate vedea locația utilizatorului.

    Din această pagină se mai poate activa o facilitate foarte interesantă: Buzz. Buzz este o alertă prin care utilizatorul Nimbuzz este înștiințat că cineva îl caută, atunci când acesta este offline. Această facilitate poate fi accesată și folosită gratuit prin crearea unui widget pe http://nimbuzz.com/en/widgets/ . Așa arată widget-ul meu, care îl pot posta oriunde pe internet, iar atunci cand sunt offline primes pe telefon un apel care mă înștiițează că sunt căutat sau am primit ceva nou:


  • Notifications - de aici se pot activa, dezactiva și personaliza notificările pentru apelurile primite, mesaje și Buzz.
  • Templates - de aici se pot configura 4 mesaje prestabilite pentru a fi inserate în conversații. 
  • Camera - de aici se poate seta calitatea și rezoluția imaginii. 
  • About - aici sunt afișate detalii despre numărul versiuni și platforma pe care rulează. Există și o opțiune de verificare a posibilelor actualizări existente pentru aplicație (Check for updates). 
Aplicația se poate descărca gratuit accesând get.nimbuzz.com cu browserul telefonului. Sau prin download pe PC de pe http://www.nimbuzz.com/en/mobile/pc/download .

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu