UC Player 2.1.2.5 - redă WMV și MKV pe Symbian

UC Player este o aplicație relativ nouă (disponibilă acum și în limba engleză) de la UCWEB Technology care conține câteva noutăți legate de tipurile de fișiere suportate pentru redare. Aplicația poate reda următoarele tipuri de fișiere: MP4, 3GP, 3GPP, AVI, FLV și, în premieră pentru platforma Symbian, UC Player poate reda și fișiere WMV și MKV. Însă, trebuie sa redați clipuri la rezolutii destul de mici, altfel, redarea va fi sacadată.

Interfața aplicației este una simplă cu un meniu intuitiv și comenzi atribuite perfect tastelor telefonului. Astfel, la pornirea manuală a aplicației ne întâmpină ecranul principal cu opțiunile Menu și More.

  • Opțiunea More funcționează doar dacă UC Browser este instalat. Aceasta lansa în execuție UC Browser și se conectează la adresa wap dedicată player-ului.
  • Alegând Menu, utilizatorul are la dispoziție următoarele:
  1. Open File - deschiderea pentru redare a unui fișier din telefon.
  2. Playlist - accesarea listei de redare (comandă rapidă: 1). În lista de redare se pot adăuga fișiere sau directoare sau se pot șterge (pe rând sau toate odată folosind comanda Clear list). 
  3. Recent Play (comandă rapida: 7) - afișează cele mai recente fișiere vizionate.
  4. Interface Theme - de aici se poate alege o nouă temă dintre cele 4 disponibile (Default, Dark gray style, Dark blue style, Jane black style).
  5. Settings - conține setările generale ale aplicației și asocierile de fișiere. La asocierea pentru fiecare fișier se poate alege nicio asociere automată (adică atunci când accesăm un clip direct din galeria telefonului, acesta să nu fie redat în UC Player) sau o asociere directă (clipul pornește direct în UC Player). Descrierea setărilor nu e prea clară pentru ca cel care a tradus din chineză se pare ca nu a fost un traducător avizat. Astfel, avem:
    » La opțiunea 1 se alege tipul de conexiune: WAP sau internet (conexiune directă).
    » La opțiunea 2 se alege punctul de acces implicit pentru conexiunea la internet.
    » La opțiunea 3 se alege mărimea memoriei tampon (buffer). Aceasta reprezintă o locație temporară de memorie în care este păstrată o parte dintr-un fișier în timp ce este redat. Valoarea implicită este 800KB dar se poate alege și alte valori din intervalul 100KB - 2MB. Totuși, e recomandat ca memoria tampon să fie cât mai mare pentru a evita întreruperile.
    » La opțiunea 4 se alege mărimea unui "Subparagraph" (traducere eronată, probabil), între 100KB și 1MB. E bine sa lăsați valoarea implicită de 300KB daca nu aveți probleme de redare.
    » La opțiunea 5 se alege modul de descărcare a fișierelor redate direct prin streaming.
    » La opțiunea 6 se activează sau dezactivează rularea clipului în condițiile în care playerul se suspendă în background (Open = Da / Close = Nu).
    » La opțiunea 7 se alege modul implicit de redare: automat (în funcție de rezoluția clipului) sau tot ecranul (full screen).
    » La opțiunea 8 se alege direcția rotației ecranului atunci când clipul este comutat pe tot ecranul (în sensul direcției acelor de ceasornic sau invers). Nu are legătură cu orientarea dată de accelerometru pe unele telefoane.
    » La opțiunea 9 se alege dacă ecranul să rămână luminat în timpul redării clipului sau să se inchidă dupa câteva secunde de la ultima interacțiune a utilizatorului cu oricare dintre tastele telefonului.
  6. Help - conține informații despre utilizarea aplicației, statistici legate de traficul făcut de aplicație plus încă 2 facilități: posibilitatea verificării existenței de noi versiuni pentru player și posibilitatea trimiterii de mesaje prietenilor în care să promovați UC Player.
  7. Exit (comanda rapidă: 0) - închiderea aplicației.
În timpul redării unui clip mai apar următoarele opțiuni de control:
  1. Pause / Play - opțiune de pauză / redare.
  2. Full screen (comandă rapidă: *) - redarea clipului pe tot ecranul.
  3. Play operation - o listă de controale valabile în timpul redării clipului:
  • Mărire volum sunet (comandă rapidă: ▲).
  • Reducere volum (comandă rapidă: ▼) .
  • Derulare înainte (comandă rapidă: ►).
  • Derulare înapoi (comandă rapidă: ◄).
  • Redarea clipului precedent din listă (comandă rapidă: 3).
  • Redarea clipului următor din listă (comandă rapidă: 9).
  • Oprire sunet (comandă rapidă: #).
  • Apropiere (zoom - comandă rapidă: 5). 
Capturi din aplicație: 


Compatibilitate:

176x208: S60 3ed.: Symbian9.1
208x208: S60 3ed.: Symbian9.1
240x320: S60 3ed.: 5700,6110/20,6290,N76/95
240x320: S60 3ed.: Symbian9.1
240x320: S60 3ed.: Symbian9.3
320x240: S60 3ed.: 5700,6110/20,6290,N76/95
320x240: S60 3ed.: Symbian9.1
352x416: S60 3ed.: Symbian9.1

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu