Telmap Navigator 5 - gratis pentru testare

Telmap Navigator 5 este o aplicație de navigație rutieră și pedestră precum și pentru căutare de conținut local (evenimente, puncte de interes, adrese). Pe lângă aceste funcții, navigatorul poate fi folosit și pentru plătirea parcării (doar în Israel), adăugarea prietenilor în lista de contacte și vizualizarea poziției lor, localizarea mașinii, raportarea de  hazarduri rutiere, camere de supraveghere a traficului, radare fixe sau mobile precum și trimiterea de mesaje geolocalizate pe Twitter, Facebook sau direct către un număr de telefon. Numele aplicației nu este foarte popular din cauză că navigatorul poate fi obținut doar prin intermediul operatorului de telefonie mobilă iar numele acestuia diferă în funcție de cerințele operatorilor: Navigator GPS+, Find&Go, Cellcom Navigator, Orange Maps, MTS Navigator, etc. În România, navigatorul nu este disponibil la niciun operator putând fi obținut gratuit pentru evaluare după înscrierea în grupul de testare a versiunilor beta: http://www.telmapbeta.com/signup (disponibil doar pentru terminale Android și Blackberry).

Pentru a funcționa la parametri normali, navigatorul necesită conexiune permanentă la internet, traficul consumat fiind însă foarte mic. 

Interfața navigatorului este una simplă și ușor de utilizat. Imediat după pornire, locația curentă a utilizatorului este detectată (folosind sistemul de poziționare globală - GPS sau poziționarea celulară - Cell ID) și afișată pe hartă. Bara de butoane, poziționată în partea de sus a ecranului, conține 3 butoane:
  • Map - este implicit selectat și prin apăsarea lui este afișată harta.
  • Search - deschide bara de căutare de unde se poate căuta orice termen. Rezultatele găsite vor fi afișate și ordonate în funcție de categorii, relevanță și distanță față de poziția curentă a utilizatorului. În România, rezultatele găsite au ca sursă Navteq și Facebook Places. În țările în care navigatorul poate fi obținut prin intermediul operatorului de telefonie mobilă, rezultatele afișate au ca sursă și furnizori locali de date (Wozzon, Lonely Planet, Tel-O-Fun, Rest, Yellow Pages, White Pages, Champerard, Cityvox, Entertainment Book, Eatability, etc) creând o experiență unică. Fiecare adresă sau punct de interes găsit poate fi folosit ca și destinație rutieră sau pedestră, poate fi salvat, poate fi trimis către un alt utilizator.
  • My Places - deschide un ecran separat în care sunt afișate toate punctele de interes recent vizualizate, primite și salvate.
Bara de jos este una derulantă și conține diverse widget-uri în funcție de limba și țara în care este utilizat navigatorul. În România, următoarele widget-uri sunt funcționale:
  • Car Locator - acest widget afișează poziția (în prealabil salvată) a mașinii.
  • Nearby - caută și afișează pe harta bancomate, atracții turistice, restaurante, benzinării, parcări, zone de odihnă, aeroporturi, aflate în proximitatea utilizatorului.
  • Facebook - permite trimiterea de mesaje geolocalizate pe Facebook.
  • Twitter - caută și afișează pe hartă mesaje geolocalizate de pe Twitter (mesaje publice sau de la utilizatori preferați). 
  • Emergencies - caută și afișează pe hartă locații ale serviciilor de urgență: secții de poliție, spitale și farmacii. 
  • Weather - afișează starea vremii pe ecran în funcție de poziția curentă a hărții. 
Navigarea rutieră către un punct de interes sau adresă se activează foarte simplu. Odată ce destinația a fost găsită (fie selectată manual pe hartă, fie selectată din lista de locații recente, salvate sau recepționate, fie găsită printr-o nouă căutare), se apasă butonul ”Drive” apoi navigarea poate începe. 

În timpul navigării utilizatorul poate opta între mod zi și mod noapte, poate vizualiza traseul în întregime precum și poziția curentă pe traseu, poate comuta între hartă și lista de instrucțiuni manuale. De asemenea, pe ecran sunt afișate benzinăriile și parcările din apropierea străzii pe care se circulă, informații despre viteza curentă, timpul estimat în care se va ajunge la destinație, numele curent al străzii și limita de viteză, distanța rămasă până la următorul viraj și date din trafic. Widget-ul Nearby (bancomate, atracții turistice, restaurante, benzinării, parcări, zone de odihnă, aeroporturi) este disponibil și în timpul navigării pentru căutarea punctelor de interes din apropiere în caz că se decide schimbarea traseului curent. În cazul abaterii de la traseu ruta este recalculată automat direct pe telefon.

Navigarea rutieră poate fi și simulată prin accesarea opțiunii ”Plan a route” din ecranul cu detalii al fiecărui punct de interes și apoi selectarea manuală a unei adrese de pornire și a unei adrese de destinație.

Navigarea pedestră  este la fel de complexă, limitându-se însă la trasee de cel mult 10 km. Se activează apăsând butonul ”Walk”, prezent în detaliile fiecărui punct de interes.

Pentru ambele tipuri de  navigare este necesară conexiune la sistemul de poziționare globală (GPS). Utilizatorul trebuie să se afle într-o zonă deschisă, calea spre netrebuind să fie obturată. În cazul lipsei semnalului GPS utilizatorul poate selecta manual poziția de pornire primind apoi lista de instrucțiuni manuale. Traseele pot fi calculate în 2 moduri: ruta cea mai rapidă sau ruta cea mai scurtă. De asemenea, traseele pot fi calculate în așa fel încât să excludă autostrăzile (cu plată sau fără plată) sau traseele de feribot.

Navigatorul este disponibil în 7 limbi: Engleză, Ebraică, Franceză, Arabă, Rusă, Germană și Italiană. 

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu