Qianchi Download Accelerator (QDA) este o aplicație care mărește viteza de descărcare a fișierelor de pe internet folosind tehnologii avansate de lucru cu fișierele și conexiunea de internet (printre care tehnologia 'parcelării' inteligente a fișierelor - această tehnologie este foarte utilă celor care folosesc conexiunea WAP, cu acest accelerator putându-se descărca fișiere de orice mărime). Este foarte ușor de folosit, având însă funcții foarte utile:
  • se poate integra în browserul telefonului, astfel că de fiecare dată când se începe descărcarea unui fișier, utilizatorul este întrebat dacă dorește să  descarce fișierul utilizând acceleratorul sau să continue descărcarea cu browserul telefonului.
  • suportă descărcări multiple de fișiere.
  • suportă reluarea unei descărcări întrerupte (asta dacă server-ul de pe care se descarcă fișierul permite reluarea unui descărcări neterminate). 
  • fișierele descărcate sunt mutate în directoare predefinite, în funcție de tipul lor (prgrame, arhive, muzică, clipuri video, etc.). Acestea se pot deschide sau șterge.
  • motor de căutare integrat (Google); interogările utilizatorului sunt redirecționate către Google iar rezultatele sunt afișate într-o pagină deschisă în browserul telefonului. 
Interfața aplicației este formată din 2 tab-uri:
  1. Files (File manager) - în acest tab sunt afișate fișierele descărcate, sortate pe directoare în funcție de tip.
  2. Tasks (Downloading tasks) - în acest tab sunt afișate descărcările active sau întrerupte. 
Setările generale ale aplicației se pot personaliza astfel:
  • Network setting - se alege punctul de acces necesar pentru conexiunea la internet.
  • File save path - se setează un director în care să se salveze fișierele descărcate. Directorul implicit de descărcare este QDA, aflat în rădăcina cardului sau a memoriei telefonului.
  • Maximum tasks - se alege numărul de descărcări simultane (maxim 3).
  • Notify sound - activarea sau dezactivarea unui sunet de notificare atunci când un fișier este descărcat complet.
  • Browser plugin - activarea sau dezactivarea pornirii automate a descărcării cu QDA. Astfel, în cazul în care nu se dorește ca, de fiecare dată, descărcarea sa se facă cu QDA, se alege Always ask. Utilizatorul va fi întrebat dacă dorește să  descarce fișierul utilizând acceleratorul sau să continue descărcarea cu browserul telefonului, după cum am mai spus mai sus.
  • Connection query - activarea sau dezactivarea cererii de conectare la internet la pornirea QDA.
  • Block size - mărimea unei 'parcele' din fișierul descărcat. Aceasta trebuie setată mică (small) pentru cei care folosesc conexiuni WAP. 
Capturi din aplicație:

QDA nu poate mări viteza dacă aceasta este limitată tehnic de către rețea însă e foarte util în descărcarea fișierelor mari (peste 10MB).

Aplicația a fost testată și este compatibilă cu următoarele categorii de terminale:

176x208: S60 3ed.: Symbian9.1
208x208: S60 3ed.: Symbian9.1
240x320: S60 3ed.: 5700,6110/20,6290,N76/95
240x320: S60 3ed.: Symbian9.1
240x320: S60 3ed.: Symbian9.3
320x240: S60 3ed.: 5700,6110/20,6290,N76/95
320x240: S60 3ed.: Symbian9.1
352x416: S60 3ed.: Symbian9.1

 Versiunea trial se poate descărca gratuit, accesând cu browser-ul telefonului http://wap.1000chi.com/ , dar va fi în limba chineză. Ultima versiune disponibilă în engleză, 1.38.98, poate fi descărcată scanând codul următor:

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu